A rózsa virágzása csodás látvány. De miért ne csempésznénk be a páratlan szirmokat a konyhánkba is? Ezúttal azonban nem a vázába helyezzük, hanem legkedvesebb ételeinkbe szórjuk, hogy azok még különlegesebb ízt kapjanak.
A szakértők szerint a szirmok ízének intenzitása az árnyalatuktól függ: minél sötétebb egy rózsaszirom, annál aromásabb. A virágok tökéletesen illeszkedhetnek romantikus italokhoz, lágy pohárkrémekhez, sőt, még lekvárokhoz is.
1. Rózsatea
Igazi wellness-élményben lehet részünk a teraszon ülve, ha rózsateát szürcsölünk. Nincs más dolgunk, mint hogy leforrázzunk néhány fej világosabb színű rózsát, majd néhány perccel később leszűrjük. A rózsa íze édeskés, így nincs szükség további édesítésre. A púderes, parfümös ízvilág garantáltan elrabolja mindenki szívét.