© 2018 Foodyny.

Cukormentes, teljes kiőrlésű, tejmentes

Mindig jó, ha van a tarsolyunkban egy-két olyan recept, aminek a hozzávalói nagy valószínűséggel megtalálhatóak otthon, és amit akkor is megsüthetünk ha vendégek érkeznek, vagy ha csak mi vágyunk egy kis nassolnivalóra. Ilyen ez a kuglóf is, amit a belereszelt alma tesz puhává és szaftossá.

wanderkug1.jpg

Hozzávalók:

  • 150 g zabpehelyliszt
  • 50 g teljes kiőrlésű búzaliszt (ezt lecserélhetjük barna rizslisztre)
  • 140 g vaj vagy margarin
  • 3 tojás
  • 1 tk szódabikarbóna
  • 1 tk sütőpor
  • mézeskalács fűszerkeverék vagy 2 tk fahéj
  • csipet só
  • 140 g eritrit
  • 2-3 nagyobb alma
  • ízlés szerint aszalványok vagy dió

A liszteket kimérjük és összekeverjük a fűszerkeverékkel, a sütőporral és szódabikarbónával.

A tojásokat a csipet sóval és az eritrittel habosra verjük.

A vajat megolvasztjuk, és hozzákeverjük a lisztünkhöz.

Az almákat meghámozzuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük, és a tojásos keverékhez adjuk. Ezután forgatjuk össze a száraz hozzávalókat ezzel az almás keverékkel. Ebbe szórhatjuk bele az aszalványokat és/vagy a diót.

A formánkat kibéleljük sütőpapírral és a háromnegyedéig töltjük a tésztánkkal. Mehet is be a 180 fokos sütőbe, kb 35-40 percig. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy elkészült-e.

 

Forrás: http://wanderfoodwonder.blog.hu

Cikkajánló

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.