© 2020 Foodyny.
 

A friss zöldségek rakott változata nemcsak egészséges és teljes értékű vegetariánus főétel, de még a diétánk sikerességét is elősegíti akkor, ha arra törekszünk, hogy minimalizáljuk a szénhidráttartalmát. Ezt a legegyszerűbben úgy tehetjük meg, ha egész egyszerűen száműzzük belőle a zsemlemorzsát. A végeredmény egy nagyon  tápláló zöldséges egytálétel, ami hosszan tartó teltségérzetet biztosít.

brokkoliskarfiol

Hozzávalók:
- egy kis fej brokkoli
- egy kis fej karfiol
- 6 tojás
- sajt
- tejföl
- sajt

A brokkolit és a karfiolt szedjük rózsáira és sós vízben pároljuk meg félkészre. A tojásokat főzzük meg, majd pucoljuk meg és karikázzuk fel. Egy hőálló tálba tegyünk vegyesen egy sor zöldséget, majd mehet rá egy sor tojás. Kenjük meg tejföllel, majd ismét jöhet egy réteg brokkoli és karfiol, majd tojás és a tejföl. A tetejét szórjuk meg alaposan sajttal, majd sütőben 180 fokon nagyjából 20-25 perc alatt süssük készre.

Az étel akkor lesz tökéletes, ha a sajt kissé rápirult. Alacsony szénhidrát és kalóriatartalma miatt vacsorára is fogyaszthatjuk.

Fotó: Co-op

Kapcsolódó cikkünk: Egytálétel 500 kalória alatt - Mexikói rizses hús

Cikkajánló

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.