© 2020 Foodyny.
 

Izgalmas új helyekkel és a megszokott „régi motorosokkal” rúgja be a szezont a Balatoni Gasztrotérkép csapata! Az idei térképen a klasszikus éttermek mellett rengeteg újdonság is megtalálható, például mexikói food truck, specialty kávé, juicebar, vegán bisztró, ice pop és acai bowl. Új fejlesztésekkel frissült a Balatoni Gasztrotérkép applikáció is, mostantól egy kattintással megörökíthetők a nyár legszebb pillanatai az alkalmazáson keresztül, játékos balatonos stickerekkel ellátva, de nem érdemes lemaradni a legfrissebb gasztrohírekről, programajánlókról sem!

gasztroterkepsajto

120 ezer példányban, összesen 67 vendéglátóhely részvételével jelent meg az idei kiadvány. A Gasztrotérképet továbbra is használhatjuk digitális formában is, a Balatoni Gasztrotérkép Applikáció iOS-re és Androidra is elérhető, így egy kattintással megtudhatjuk, hol vannak a hozzánk legközelebbi gasztrocélpontok, sőt a késztők idén izgalmas frissítésekkel is jelentkeznek: ezentúl megörökíthetjük a nyár legjobb pillanatait az app-on keresztül játékos, balatonos stickerekkel ellátva, s ha nem akarunk lemaradni a legújabb gasztrohírekről, akkor érdemes a Gasztrotérkép push üzeneteire is odafigyelnünk.

A Balatoni Gasztrotérkép célja továbbra is az, hogy a magas minőségű szolgáltatókat népszerűsítse, és segítséget nyújtson a tájékozódásban minden gasztronómia iránt érdeklődő látogatónak. Az idei, hatodik kiadásban több újdonság is szerepel: külön jelölést kaptak például az akadálymentesített vagy éppen a bankkártyát is elfogadó egységek, és persze feltüntetik, hogy melyik vendéglátóhely kutyabarát, hol van gyerekmenü, panoráma, pincészet, szálláshely vagy, hogy melyek a szezonálisan nyitva tartó egységek. A készítők idén is megőrizték a már jól bevált grafikus arculatot, mely Kerekes Kata grafikus keze munkáját dicséri.

Az első kiadás 2015-ben jelent meg, a márka egy baráti összefogásból nőtte ki magát mára egy, az egész Balatont felölelő, meghatározó gasztroiránytűvé. Az idei a hatodik térkép, korábban két északi parti, egy déli parti és két egész balatonos kiadvány jelent meg. A projektben résztvevő vendéglátóhelyek száma négy év alatt megsokszorozódott, ami egyértelműen jelzi, hogy egyre több fiatal vállalkozó hisz a magas minőségű vendéglátásban, és a klasszikus értelemben vett szezon meghosszabbításában is.

A résztvevő balatoni szolgáltatók palettája igen színes: éttermek, borászatok, szálláshelyek, cukrászdák, specialty kávézó, food truck, vegán bisztró, juice bar vagy épp pálinkafőzde is szerepel a Gasztrotérképen. Vannak közöttük családi vállalkozások és nagyobb vállalatok is, régi balatoni „zászlóshajók” és lelkes új szereplők, mindegyikükben közös vonás, hogy saját kategóriájukban kiemelkedők, és hisznek a Balatoni Gasztrotérkép alapértékeiben.

szauerjudit

„Hatalmas öröm számunkra, hogy idén több, mint tizenöt új hellyel bővültünk, ez azt mutatja, hogy egyre több étteremtulajdonos vallja sajátjának a Balatoni Gasztrotérkép értékeit. Igyekszünk folyamatosan fejlődni, új ötletekkel, felhasználóbarát módon segíteni közönségünket, akik most már több, mint 4 éve töretlen lelkesedéssel követik a munkánkat. Hálásak vagyunk azoknak a szuper balatoni vállalkozóknak, akik fáradhatatlanul dolgoznak azon, hogy a Balaton egyre klasszabb desztináció legyen. A mi feladatunk az, hogy segítsük őket abban, hogy minél több emberhez eljusson a hírük, hogy minél többen fedezzék fel a régió legjobb gasztrocélpontjait.” – véli a Balatoni Gasztrotékép alapítója, Szauer Judit gasztro-kommunikációs szakember.

A Balatoni Gasztrotérkép applikáció ingyenesen letölthető az App Store-ból és a Google Play-ből is, a kiadvány pdf formátumban is bárki számára elérhető a www.gasztroterkepek.hu weboldalról, a papír alapú Gasztrotérkép pedig továbbra is ingyenes, kétnyelvű (magyar és angol) és június 1-től megtalálható többszáz kiemelt balatoni és fővárosi turisztikai ponton, valamint a Gasztrotérképen szereplő 67 partnernél is.

A BALATONI GASZTROTÉRKÉP 2019 vendéglátóhelyei

Alsóörs Marina
Anjuna Ice Pops
Apátsági Rege Cukrászda
Babérliget Kúria
Bock Bisztró Balaton
Borbély Borház-Vendégház
Bortársaság Balatonfüred
Brix Bistro
Carpaccio étterem
Chateau Visz
Csóka Fészek Étterem és Kávézó
Déli Part BBQ
Echo Étterem és Kávézó
Egy Csipet Nádas
Éliás Birtok
Fenyves Yacht Club
Folly Arborétum és Borászat
Frida Bed & Breakfast
Fügekert Bed & Wine
Hedon Sörfőzde és Közösségi tér
Homola Borterasz
Horváth Ház Borgaléria
Hotel Azúr Prémium - Opus Bistro
Hubertus Hof Landhotel
Juice Bar Balaton
Karolina Fűszerkert Étterem
Káli-Kapocs
Kedves Cukrászda és Kávéház
Kedvesem Bisztró
Konyha-kert Bisztró és Bár
Kővirág Étel-Ital-Ágy
Kredenc
Kreinbacher Birtok
Kristinus Borbirtok
M7 Bistro
Malackrumpli Bisztró
Maurus Étterem és Borbár
Morzsa Bisztró
Nyári Pince
Oliva Hotel és Étterem
Pántlika Pincészet és Porta
Papok Borozója Étterem
Péklány Kézműves Pékség
Petrányi Pince és Borterasz
Pláne Badacsony Borterasz
Pörc Bisztró Delikát
Pura Vida Port
Rozmaring Kiskert Vendéglő és Pizzéria
Sáfránkert Vendéglő
Skizo Borbár
Szépkilátás bisztró
Szomszéd Kertje
Taco Truck
The Rusty Coffee Box
Tagyon Birtok
Tihanyi Piac Placc / Balcsi Bisztró
Vánkos
Veganeeta Home
Vígmolnár Csárda
Villa Vitae Balatonfüred
Vino Terazza Étterem
Zelna Borászat
Zelna Borbár és Vinotéka
Zimek Pálinka Manufaktúra
Zing Burger Balaton
Zománc Bisztrócska

Cikkajánló

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.