Az egres a nyár ízeit hordozza magában. A kissé savanykás, ám annál különlegesebb gyümölcs már javában érik, a belőle készült szósz pedig nem csak húsok vagy halak mellé tökéletes, hanem önmagában is fogyasztható. Ráadásul az elkészítése is egyszerű, pár perc alatt frissítő ételt varázsolhatunk az asztalra.
Hozzávalók:
- 20 deka egres
- egy pici víz
- 1,5 deciliter tej
- 2 evőkanál liszt
- cukor ízlés szerint
Az egrest egy lábasba tesszük, aláöntünk egy kevés vizet és megpároljuk. A megpuhult szemeket összetörjük, felöntjük a tejjel, majd cukrozzuk ízlésünk szerint. Amikor a tejes szósz felforrt, két evőkanál liszttel folyamatos kevergetés mellett besürítjük. Melegen, vagy jól behűtve fogyasztjuk.
Kapcsolódó cikkünk: Retró reggelivel dobd fel a napod!