Főzőbanánt a Auchan bio élelmiszer osztályán kaptam. Gondoltam, hogy kipróbálom.
Hozzávalók:
Elkészítés:
Hámozzuk meg a zöld banánokat – kb. 20-25 dkg -, és vágjuk vékony karikákra.
Keverjük el a zselatinport a langyos vízben és öntsük rá a turmix-gépbe helyezett banánokra.
Szórjuk meg ezt az alapot még nyílgyökérliszttel, majd további vizet öntsünk rá.
Alaposan turmixoljuk össze a “tésztát”.
Egy teflon vagy kerámia bevonatú palacsinta sütőt tűzforróra melegítsünk fel és igen kevés zsiradékkal dolgozzunk. Erre a forró edényfelületre poháralátét nagyságú korongokat öntsünk, és süssük meg mindkét oldalát.
Megszórhatjuk glicinnel vagy csorgathatunk rá mézet.
A tálalás változatos lehet.
Nálam: megszórtam karob porral a lapokat, egymásra halmoztam, majd mélyhűtött málnát turmixoltam és a halmok tetejére tettem. Friss menta helyett találtam egy-két száraz levelet, melyet az édességre morzsoltam.
Forrás: http://paleovital.hu/