© 2018 Foodyny.

bananospaleocsinta

Főzőbanánt a Auchan bio élelmiszer osztályán kaptam. Gondoltam, hogy kipróbálom.

Hozzávalók:

  • 2 db zöld banán, más néven főzőbanán
  • 2 ek. zselatin 2 dl langyos vízzel elkeverve = a tojások helyett!
  • + 2 dl víz
  • 2 ek. nyílgyökér liszt
  • Csipetnyi zsír vagy olíva olaj – adagolva!
  • Glicin – kb. 2 tk., vagy méz max. 1 tk.

Elkészítés:

Hámozzuk meg a zöld banánokat – kb. 20-25 dkg -, és vágjuk vékony karikákra.
Keverjük el a zselatinport a langyos vízben és öntsük rá a turmix-gépbe helyezett banánokra.
Szórjuk meg ezt az alapot még nyílgyökérliszttel, majd további vizet öntsünk rá.
Alaposan turmixoljuk össze a “tésztát”.

Egy teflon vagy kerámia bevonatú palacsinta sütőt tűzforróra melegítsünk fel és igen kevés zsiradékkal dolgozzunk. Erre a forró edényfelületre poháralátét nagyságú korongokat öntsünk, és süssük meg mindkét oldalát.
Megszórhatjuk glicinnel vagy csorgathatunk rá mézet.

A tálalás változatos lehet.
Nálam: megszórtam karob porral a lapokat, egymásra halmoztam, majd mélyhűtött málnát turmixoltam és a halmok tetejére tettem. Friss menta helyett találtam egy-két száraz levelet, melyet az édességre morzsoltam.

Forrás: http://paleovital.hu/


Cikkajánló

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.