© 2018 Foodyny.

Összehordhat nekem bárki tücsköt, bogarat, az nem normális, hogy valaki olyasmit eszik, ami mozog a tányéron. Pedig van a nap alatt néhány igencsak furcsa étel...

Bogarat enni sem az ínyencek álma, de képzeljünk el egy mocorgó, húsos lárvát! Van, akit elborzaszt, és akad, akit izgalomba hoz. A szakirodalom szerint 2-3 ezer féle fogyasztható bogár és lárva létezik. Sőt, rendkívül egészségesek, mivel a fehérjetartalmuk és tápértékük igen nagy.  Végül is az ősember is eszegette az efajta dolgokat. Közép-Amerikában például éjjeli pillangók lárváját fogyasztják, akár nyersen, de grillezve, sütve is. Olyan íze van, mint a rántottának egy kis diós felhanggal. Kínában viszont nagy csemegének számít a selyemhernyó. Alaposan átsütve fogyasztják, nagy tálakba kipakolva az asztal közepére, és az ottani szokás szerint körülülve az asztalt falatoznak az eledelből. Az íze sült mogyoróhoz hasonlít libamájjal. Ázsiában pedig szinte mindennapos látvány az utcán, ahogyan mostanában mondjuk (street food) a vaslapon pirított jól megfűszerezett hernyó. Ropogósra sütik, és különféle szószokkal fogyasztják. Azt mondják, mindent ki kell próbálni…

AirChef

Kapcsolódó cikkünk: 

Cikkajánló

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.